Komisia vybrala šesť primárov, ktorí povedú oddelenia žilinskej nemocnice počas ďalších piatich rokov


Foto: Komisia vybrala šesť primárov, ktorí povedú oddelenia žilinskej nemocnice počas ďalších piatich rokov Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina Eduard Dorčík odovzdal primárom a vedúcim lekárom šesť nových menovacích dekrétov, ktoré od 1. novembra 2022 nadobudli platnosť na nasledujúcich päť rokov. Väčšina lekárov pokračuje vo svojej funkcii, výnimkou je len oddelenie lekárskej genetiky.

Úprimne blahoželám novým aj staronovým primárom i vedúcim lekárom, ktorí úspešne prešli konkurzom, pre svoje oddelenia pripravili ambiciózne projekty a verím, že pod ich vedením sa bude naša nemocnica naďalej odborne posúvať vpred,“ uviedol Dorčík.

Cieľom pravidelného výberového konania, o ktorom rozhoduje viacčlenná odborná komisia, je motivovať vedúcich pracovníkov k dynamickému rozvoju a realizácii koncepčných zmien. O všetkých kandidátoch bolo rozhodnuté na základe ich odbornosti, manažérskych zručností, projektoch rozvoja i osobných pohovoroch.

Vo svojej doterajšej funkcii zostávajú počas ďalšieho funkčného obdobia MUDr. Dagmar Sudeková, MBA, MUDr. Nina Ľorková, MUDr. Jana Doboszová, MUDr. Mária Kleinová a liečebňu dlhodobo chorých povedie MUDr. Ingrid Šúleková, ktorá bola od júna 2022 poverenou primárkou tohto oddelenia.

Do výberového konania sa neprihlásil MUDr. František Cisarik, CSc, ktorý z vedenia oddelenia lekárskej genetiky odchádza po 22 rokoch. „Pán primár sa zaslúžil o mimoriadny rozvoj celého oddelenia, do Žiliny priniesol vysoký kredit odbornosti, nové vyšetrenia a systematické zlepšovanie starostlivosti. V mene celej nemocnice mu ďakujem,“ blahoželal Dorčík. 

Vedúci post na oddelení od začiatku novembra zastáva MUDr. Ivana Paučinová. „Som si istý, že jej pôsobenie v pozícii vedúcej lekárky prinesie oddeleniu pozitívny impulz i nové metódy v diagnostike a liečbe pacientov,“ doplnil riaditeľ FNsP Žilina, ktorý nastupujúcej lekárke poprial veľa enegie a úspechov.


Vedenie príslušných oddelení po výberových konaniach:

Fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia
primárka MUDr. Nina Ľorková

Klinická a radiačná onkológia
primárka MUDr. Dagmar Sudeková, MBA

Lekárska genetika
vedúca lekárka MUDr. Ivana Paučinová

Liečebňa dlhodobo chorých
primárka MUDr. Ingrid Šúleková

Patologická anatómia
vedúca lekárka MUDr. Jana Doboszová

Pneumológia a ftizeológia
vedúca lekárka MUDr. Mária Kleinová


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu