Vodiči upozorňujú na klzké cesty v Žiline a okolí. Kvôli poľadovici skončilo už niekoľko áut mimo vozovky


Foto: Vodiči upozorňujú na klzké cesty v Žiline a okolí. Kvôli poľadovici skončilo už niekoľko áut mimo vozovky Foto: Ilustračné

Vodiči hlásia v dopravných skupinách na sociálnej sieti Facebook komplikácie na cestách, ktoré spôsobujú aktuálne poveternostné podmienky. Od včerajšej noci (10. decembra) na území Žilinského kraja striedavo prší a padá sneh, ten sa však postupne topí a pri nízkych teplotách sa mení na nebezpečnú poľadovicu.

Ľad na vozovke hlásia vodiči v obci žilinského okresu Porúbka, kde v smere na Žilinu skončili tri motorové vozidlá v priekope. Motoristi však upozorňujú na šmykľavú komunikáciu aj na úseku Rajec - Žilina. Mimo cesty podľa hlásení skončilo aj auto prechádzajúce popri čerpacej stanici v mestskej časti Bytčica. 

Podmienky na cestách tak nie sú priaznivé. „Celá Žilina poľadovica,“ opísal stručne jeden z motoristov. Preto by vodiči v nasledujúcich hodinách mali zbystriť svoju pozornosť a pri jazde postupovať opatrne, sneženie by totiž podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) malo pokračovať až do večerných hodín zajtrajšieho dňa (12. decembra).

Na zhoršenie situácie na cestách upozorňuje aj dopravný infoservis Ako je na tom Strečno?. „Upozorňujeme na lokálne vytváranie sa poľadovice aj na vozovke cesty I/18 v úseku Dubná skala - Žilina a späť,“ uvádza sa v príspevku.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu