Vlaky smerujúce do Bratislavy cez Žilinu enormne meškajú. ZSSK bojuje s následkami sneženia v Košiciach


Foto: Vlaky smerujúce do Bratislavy cez Žilinu enormne meškajú. ZSSK bojuje s následkami sneženia v Košiciach Foto: Facebook/ZSSK

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) od rána odstraňuje následky sneženia, prudkého vetra a námrazy, ktoré zasiahli východ Slovenska v noci zo soboty na nedeľu. Dopravca v príspevku na sociálnej sieti odporúča vyhnúť sa tomuto typu prepravy počas dnešného dňa.

Ak je vaša cesta vlakom na východe SR nevyhnutná, ospravedlňte prosíme vzniknuté meškania a nepríjemnosti, spolu so ŽSR robíme všetko pre obnovenie dopravy,“ uvádza ZSSK aj v popoludňajších hodinách, kedy náročná situácia na železniciach naďalej pretrváva.

Snehová kalamita, ktorá spôsobila aj námrazu na trolejovom vedení, vytvára intenzívne meškania spojov. Medzi vlaky s najväčším oneskorením patria tie, ktoré smerujú do Bratislavy, Humenného či Zvolena. Mnohé z nich pritom prechádzajú aj cez Žilinský kraj. Najväčšie zdržanie zaznamenáva vlak smerujúci z Prahy do Humenného, ktorý aktuálne mešká 325 minút.


Presnejší rozpis meškajúcich vlakov nájdete v príspevku ZSSK na sociálnej sieti Facebook. V prípade cestovania železnicami nájdete aktuálne polohy vlakov na online mape ŽSR po kliknutí SEM a podrobnejšie informácie o konkrétnych spojoch nájdete na Twitteri ZSSK.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu