Peter Lipa s kapelou aj americkí bluesmani zahrajú už tento víkend v Žiline


Foto: Peter Lipa s kapelou aj americkí bluesmani zahrajú už tento víkend v Žiline

Hudobní labužníci si tento víkend prídu na svoje. V piatok a v sobotu pre nich žilinský SMER KLUB 77 pripravil pravé hudobné lahôdky. Klub už tento piatok oslávi svoje štvrté narodeniny a hneď na ďalší deň v sobotu ponúkne koncert Petra Lipu.

V piatok 22. júla na letnej terase klubu oslávi SMER KLUB 77 už svoje štvrté narodeniny. O koncertnú časť večera sa postarajú THE CARPENTER ANTS zo Západnej Virgínie (USA) a najlepší slovenský bluesrockový gitarista RENÉ LACKO so svojou kapelou DOWNTOWN BAND.

Návštevníci sa okrem koncertov môžu tešiť na originálnu kotlíkovú maďarskú fazuľovicu (do vyprázdnenia kotla) a celonočnú oldies party. Bude to nezabudnuteľný večer. Vstup na podujatie je voľný.

Nestor slovenského jazzu, ktorý vytvoril osobitý vokálny prejav s dôrazom na text, sa predstaví už čoskoro v Žiline. V sobotu 23. júla zahrá na terase SMER KLUBU 77 Peter Lipa so svojou kapelou. Jeho hudba vychádza zo spojenia jazzu a bluesu. Využíva výhodu spevákov, ktorí okrem hudobného materiálu, teda tónov, harmónie a rytmu, môžu publikum osloviť aj textom.


Peter Lipa ako prvý spevák na Slovensku uplatňuje v jazzovej hudbe slovenčinu. Vychádza z rytmických možností textu a prenáša ich do hudobného prejavu. V jeho repertoári nájdeme tradicionály, štandardy z oblasti swingu a moderného jazzu. Sprevádzať ho bude jeho kapela v zložení RADOVAN TARIŠKA, MICHAL FEDOR, PETER LIPA ml. a MICHAL ŠIMKO.

Vstupenky je možné zakúpiť na stránke smer77.sk/rezervacia-vstupeniek. Viac informácií získate na www.smer77.sk.



Miesto: Smer Klub 77, Žilina
Dátum: 23.07.2022 - 20:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu