Žilinský kraj dosiahol prvenstvo v počte jázd súťaže Do práce na bicykli, Martin a Žilina sú v prvej trojici


Foto: Žilinský kraj dosiahol prvenstvo v počte jázd súťaže Do práce na bicykli, Martin a Žilina sú v prvej trojici Foto: Mgr. Jana Huliačková

Tohtoročná celonárodná kampaň Do práce na bicykli skončila pre Slovensko mimoriadne úspešne. Obyvatelia našej krajiny najazdili pri cestách do zamestnania 1 868 775 kilometrov, čím ušetrili viac než 550 ton oxidu uhličitého a zároveň prekonali predošlé ročníky tohto súťažného podujatia.

Svojím úspechom sa môže pochváliť aj Žilinský kraj, ktorého občania nasadli na bicykle počas trvania súťaže najviac krát. V počte najazdených kilometrov Žilinskú župu tesne predbehol Bratislavský kraj, takže sa s takmer 400-tisíc kilometrami umiestnila na druhej priečke.

Zahanbiť sa nenechala ani Žilina, ktorá sa spomedzi všetkých slovenských samospráv umiestnila tretia v počte jázd aj kilometrov prejdených na bicykli. Striebornú priečku obsadil v oboch kategóriách Martin a víťazom sa stalo hlavné a zároveň najväčšie mesto Slovenska, Bratislava.

Vedenie mesta Žilina sa rozhodlo odmeniť najlepšie tímy súťaže Do práce na bicykli 2022 počas slávnostného lokálneho vyhodnotenia. To sa uskutoční vo štvrtok 21. júla o 16:00 hod. na Mestskom úrade v Žiline.

„Súčasťou vyhodnotenia bude aj žrebovanie hlavnej ceny. A nezabudnite, bicyklujeme aj naďalej,“ uviedlo mesto Žilina v príspevku na sociálnej sieti, ktorým pozýva všetkých súťažiacich na lokálne vyhodnotenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu