V Ružomberku pribudne 15 kontajnerov na použitý textil, zrecykluje ho HUMANA


Foto: V Ružomberku pribudne 15 kontajnerov na použitý textil, zrecykluje ho HUMANA Foto: Facebook/MTR mestská televízia ružomberok

V uliciach Ružomberku sa znovu objavia kontajnery na zber použitého textilu. Miestni obyvatelia tak už nebudú musieť použité šatstvo nosiť na zberný dvor, mnohí budú mať zbernú nádobu priamo pred domom. O rozmiestnení kontajnerov na textil informovala Mestská televízia Ružomberok príspevkom na sociálnej sieti.

Šatstvo vhodené do zberných nádob poputuje k občianskemu združeniu HUMANA, ktoré sa postará o opätovné použitie alebo recykláciu textilu, v závislosti od jeho stavu.

„Občianske združenie HUMANA prostredníctvom kontajnerov zbiera použité šatstvo a textílie, a to pánske, dámske, detské odevy pre všetky sezóny, posteľnú bielizeň a iný domáci textil, topánky, tašky, kožené a kožušinové odevy a doplnky,“ uvádza Mestská televízia Ružomberok.

V Ružomberku bude celkovo rozmiestnených 15 kontajnerov na 13 uliciach. Jediná lokalita, kde sa budú nachádzať až tri zberné nádoby, je parkovisko pri Skate parku na ulici Klačno. Ulice, na ktorých budú stáť kontajnery na použitý textil, sú zverejnené v tabuľke.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu