Policajti z Dolného Kubína zachránili dva ľudské životy v priebehu piatich dní


Foto: Policajti z Dolného Kubína zachránili dva ľudské životy v priebehu piatich dní Foto: Facebook/Polícia Slovenskej Republiky

Policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne nstržm. Ing. Andrea Hlavatíková spolu s kolegom stržm. Mgr. Matejom Tarajom zachránili na prelome mesiacov marec a apríl dva ľudské životy.

28. marca boli vyslaní do obce Istebné na podnet ošetrovateľky 82-ročného pána, ktorá sa nemohla dostať do jeho bytu. Policajti neváhali a byt pohotovo otvorili. Po vstupe zbadali na zemi ležiaceho pána, ktorému okamžite privolali rýchlu zdravotnú pomoc, a tá ho následne previezla do nemocnice.

V prvý aprílový deň bola tá istá hliadka vyslaná do bytového domu v Dolnom Kubíne, kde sa na 5. poschodí nachádzal muž v ťažkej životnej situácii. Mužovi privolali rýchlu zdravotnú pomoc a okamžitým zákrokom taktiež zabránili zlému koncu.


Hoci Polícia Slovenskej republiky vyjadrila na sociálnej sieti týmto dvom členom Policajného zboru pochvalu, v komentároch ku príspevku sa vyskytli aj negatívne reakcie: „Je to ich práca, pomáhať a chrániť. Ja som zachránil ako zdravotník desiatky ľudských životov a nikomu sa nechválim,” píše sa v jednom z nich. 

Oceniť policajtov za ich profesionalitu a to, že dokázali efektívne reagovať na situáciu je však určite namieste, zvlášť keď tým prispeli k záchrane ľudských životov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu