V dvoch mestských častiach Liptovského Mikuláša nezaznamenali minulý rok ani jeden priestupok


Foto: V dvoch mestských častiach Liptovského Mikuláša nezaznamenali minulý rok ani jeden priestupok Foto: Facebook / Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš uverejnil na sociálnej sieti štatistiku priestupkov, ktoré zaevidovala samospráva počas uplynulého roka. Z nej vyplýva, že v dvoch mestských častiach – Vitálišovce a Benice – nebol zaznamenaný počas roka 2021 ani jeden priestupok. 

„Medzi príkladné mestské časti s najmenším počtom zistených priestupkov sa zaraďujú spoločne s Andicami a Stošicami dlhodobo. Naopak najčastejšie museli mestskí policajti zasahovať v Starom meste, kde je najvyššia frekvencia ľudí a motorových vozidiel z celého okresu, no zároveň obmedzené možnosti parkovania,“ doplnilo mesto na Facebooku.

Náčelník mestskej polície Marián Jančuška zaznamenal za uplynulý rok 3107 priestupkov, čo je o 43 percent viac ako v predošlom roku. „Príslušníci uložili 1869 blokových pokút v celkovej výške 25.637 eur. Najviac porušení je zapísaných, ako zvyčajne, na úseku dopravy. Počas roka si mestskí policajti v rámci pandemických možností plnili aj preventívne úlohy,“ doplnil Jančuška s tým, že v priebehu minulého roka bolo zorganizovaných 12 besied, ktoré boli zamerané na šikanu, alkohol a drogy či dopravnú výchovu. Zúčastnilo sa ich 399 ľudí.

Ďalej mesto informuje, že od marca bude zriadená miestna občianska poriadková služba. „Hliadka pozostávajúca z ôsmich členov z komunity bude dohliadať na poriadok v tých častiach Liptovského Mikuláša, kde je zastúpená marginalizovaná rómska komunita. Operovať budú hlavne v Hlbokom, ale aj na Priemyselnej, Vrbickej, v Okoličnom a v ďalších lokalitách,“ vysvetlil Jančuška.

„V roku 2022 nadväzujeme na úspešný projekt a od marca opätovne zriadime miestnu občiansku poriadkovú službu. Hliadka pozostávajúca z ôsmich členov z komunity bude dohliadať na poriadok v tých častiach Liptovského Mikuláša, kde je zastúpená marginalizovaná rómska komunita. Operovať budú hlavne v Hlbokom, ale aj na Priemyselnej, Vrbickej, v Okoličnom a v ďalších lokalitách,“ načrtol Jančuška.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu