Žilinčan Michal mal v zahraničí vážnu nehodu, na transport domov potrebuje sumu 35-tisíc eur


Foto: Žilinčan Michal mal v zahraničí vážnu nehodu, na transport domov potrebuje sumu 35-tisíc eur

Večne vysmiaty a dobre naladený Žilinčan Michal Časnocha utrpel pri nehode v zahraničí vážne zranenia. Nešťastná udalosť sa mu stala pred približne tromi týždňami. Jeho stav bol vážny, mal vnútorné krvácania, opuch mozgu, zlomené rebrá aj panvu. Taktiež utrpel zlomeninu nohy a otvorenú zlomeninu ruky.

„Po 4 dňoch sa prebral z kómy, neskôr ho odpojili od pľúcnej ventilácie. Doteraz nemohol byť operovaný, pretože si špecialisti neboli istí, či by operáciu zvládol. Momentálne sa nachádza v stabilizovanom stave pri vedomí, avšak nutne potrebuje operáciu,“ píše sa vo výzve o pomoc, ktorá sa šíri sociálnymi sieťami.

Michal utrpel zranenie pri športe, ktorý nespadal do krytia jeho cestovného poistenia. Po zvážení okolností sa ho najbližšia rodina rozhodla transportovať domov na Slovensko, kde by mal podstúpiť ďalšie zákroky. 


„Doterajší pobyt a prevoz na Slovensko sú naozaj finančne náročné a preto by sme radi pomohli Michalovej rodine cez transparentný účet, na ktorý priatelia a ostatní dobrí ľudia pomôžu v neľahkej situácii dobrému človeku,“ uvádza sa v závere výzvy, ktorú už zdieľali stovky Žilinčanov.

IBAN číslo transparentného účtu je: SK94 0900 0000 0051 8722 1139


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu