Nadáciu Mesta Žilina a Žilinskú komunitnú nadáciu môžete podporiť 2 % z dane


Foto: Nadáciu Mesta Žilina a Žilinskú komunitnú nadáciu môžete podporiť 2 % z dane

Určité percento zo svojej zaplatenej dane z príjmov môžu ľudia venovať na realizáciu verejnoprospešných aktivít. „Poukazovanie podielu zaplatenej dane je určené len pre verejnoprávne neziskové organizácie, a teda prijímateľom nemôžu byť fyzické osoby, podnikateľské subjekty, rozpočtové a príspevkové organizácie,... Podiel zo zaplatenej dane môžu daňovníci tento rok poukázať aj Nadácii Mesta Žilina a Žilinskej komunitnej nadácii,“ skonštatoval hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

Každá z nadácií sa venuje iným verejnoprospešným aktivitám, ktoré môžu obyvatelia podporiť. Ľudia tak môžu pomôcť zdravotne postihnutým, seniorom, chorým a bezmocným občanom v núdzi či deťom a mládeži, ktorí potrebujú predovšetkým zdravotnú rehabilitáciu, kompenzačné pomôcky a špeciálne pomôcky. Viac informácií nájdete na tejto stránke.

Hlavným cieľom Žilinskej komunitnej nadácie je práve rozvoj športovej infraštruktúry v meste Žilina. Okrem primárneho cieľa sa však venuje aj podpore úspešných športovcov, organizácii mimoriadnych športových podujatí či podpore školstva. Viac infromácií nájdete na tejto stránke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu