Na očnom oddelení žilinskej nemocnice prebieha výmena okien, ministerstvo investovalo do obnovy 91-tisíc eur


Foto: Na očnom oddelení žilinskej nemocnice prebieha výmena okien, ministerstvo investovalo do obnovy 91-tisíc eur

Kompletná výmena okien práve prebieha vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline, a to konkrétne na očnom oddelení. Nemocnica tak nahradí 151 pôvodných okien a celková investícia rekonštrukcie stála 91-tisíc eur. Finančné zdroje podľa nemocnice poskytlo Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky.

Modernizácia bola naplánovaná už v minulom roku. „Napriek tomu, že počasie nie je úplne ideálne, práce sme museli začať čo najskôr, keďže sme zazmluvnili firmu a nové okná ešte za minuloročné ceny. Vzhľadom na aktuálny nárast cien materiálov by sme rekonštrukciu už v takejto sume nezrealizovali,“ skonštatoval riaditeľ nemocnice Eduard Dorčík s tým, že rátajú aj s nižšou spotrebou energií.

„Staré okná prinášajú energetické straty, teplo uniká von a kúrenie beží naplno. Vďaka výmene zároveň výrazne zlepšíme komfort pre pacientov i personál, preto je pre nás táto investícia mimoriadne dôležitá. Je pokračovaním zmien, ktoré v nemocnici posledné roky prebiehajú a znižujú náš veľký modernizačný dlh z minulosti,“ doplnil Dorčík.

Súčasťou rekonštrukcie je dodanie a montáž 151 plastových okien v rôznych i atypických veľkostiach spolu so žalúziami, sieťkami, vnútornými, vonkajšími parapetmi a murárskymi činnosťami. 


Nové okná budú tým pádom v očnom pavilóne a vo všetkých lôžkových častiach oddelenia klinickej a radiačnej onkológie, oftalmológie, tiež otorinolaryngológie a rovnako v ambulanciách na prízemí. 

Ako avizovala nemocnica, v modernizácii plánuje pokračovať. Počíta sa aj s výmenou dvoch výťahov. „Sú jedny z najstarších, ktoré v nemocnici ostali po modernizácii spred troch rokov, takže sme radi, že sa nám podarilo získať finančné zdroje aj na túto rekonštrukciu. Zároveň nás tu ešte čaká výmena strešných okien a nové okná súťažíme taktiež pre celý pavilón Liečebne dlhodobo chorých,“ dodal Dorčík.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu