Kamióny by už nemali ďalej narážať do mosta, na Nemocničnej ulici pribudli nové dopravné značky


Foto: Kamióny by už nemali ďalej narážať do mosta, na Nemocničnej ulici pribudli nové dopravné značky

Vjazd do žilinskej nemocnice vedúci popod frekventovanú štvorprúdovú cestu je mnohým Žilinčanom známy vďaka častým nehodám kamiónov. Nepozorní vodiči nákladných vozidiel zvyknú odbočiť o približne päťsto metrov skôr pred svetelnou križovatkou a ocitnú sa pod nízkym mostom.

Väčšine sa podarí včas zabrzdiť a vycúvať späť, ostatných zastaví až náraz návesu do mostnej konštrukcie. V posledných mesiacoch sa v okolí podjazdu začalo objavovať viacero zablúdených kamiónov. To môže mať súvis s otvorením nového diaľničného privádzača, po ktorom aj napriek zákazu jazdia denne desiatky nákladných áut.

Kamióny prichádzajúce od južného obchvatu mesta prechádzajú cez Nemocničnú ulicu a pripájajú sa späť na cestu prvej triedy I/18 do Vrútok. Niektorí vodiči však odbočujú doprava o niečo skôr a vchádzajú tak do areálu nemocnice. Na opakujúci sa problém upozornili obyvatelia sídliska Vlčince žijúci v blízkosti žilinského okruhu.

Najčastejšie dochádza k týmto situáciám v nočných a skorých ranných hodinách a to aj napriek tomu, že zjazd do areálu nemocnice je limitovaný pre vozidlá s maximálnou výškou 3,2 metra. Upozorňuje na to aj príslušná dopravná značka umiestnená v mieste odbočenia.

Problém by po približne piatich mesiacoch mohlo vyriešiť doplnenie zvislých dopravných značiek. Tie pribudli niekoľko desiatok metrov pred odbočením z Nemocničnej ulice do areálu nemocnice. Umiestnené sú na oboch stranách cesty tak, aby dostatočne včas upozornili prichádzajúcich vodičov na výškové obmedzenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu