VIDEO: Hasiči zasahovali pri ďalšom požiari v Žiline, na sídlisku Vlčince zhorelo osobné auto


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

V utorok 2. februára 2021 došlo v Žiline k ďalšiemu požiaru, ktorý pravdepodobne spôsobil neznámy páchateľ. Tentokrát horelo odstavené osobné auto na ulici sv. Bystríka na sídlisku Vlčince. Podľa obyvateľov ho tam niekto priviezol ešte koncom minulého roka a demontoval z neho tabuľky s evidenčným číslom.

Vozidlo malo najskôr blokovať časť cesty, preto ho ľudia museli svojpomocne odsunúť na kraj. Počas jednej noci v ňom mala dokonca prespať neznáma osoba.

Mestská polícia bola kontaktovaná už začiatkom roka, že sa tu vozidlo bez ŠPZ nachádza, ale do dnešného dňa tu je odparkované na chodníku. Zásah hasičov bol rýchly a profesionálny. Ďakujeme im, že uhasili vozidlo a nenastala tak škoda na okolitých autách,“ uviedol jeden z obyvateľov ulice.

Hlásenie o požiari prijalo Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline v utorok 2. februára o 22:40 hod. Na miesto bola ihneď vyslaná posádka hasičov a hliadka polície.


„Išlo o požiar vraku osobného motorového vozidla odstaveného pod stromom vedľa komunikácie. Požiar bol do pol hodiny uhasený. Kvôli veľkému zadymeniu hasiči zasahovali za pomoci autonómnych dýchacích prístrojov. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb,“ spresnil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Prípad si ďalej prevzala polícia, ktorá udalosť zadokumentovala. Za posledné dni ide už o tretí požiar, ku ktorému došlo na žilinských sídliskách.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu