VIDEO: Na sídlisku Hájik v noci horelo, požiar poškodil kontajnerové stojisko aj zaparkované autá


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

V noci z piatka na dnes 30. januára 2021 došlo na sídlisku Hájik v Žiline k požiaru. Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline vyslalo približne o pol jednej hodine ráno posádku hasičov na ulicu Jedlíkova.

Krátko po polnoci si viacerí obyvatelia všimli plamene šľahajúce z kontajnerového stojiska, v ktorom sa vznietili plastové zberné nádoby a tiež odpad v nich.

Požiar sa začal pomerne rýchlo rozširovať a zasiahol aj zaparkované motorové vozidlá. Niektorí majitelia stihli včas prísť a preparkovať, ostatným oheň poškodil zadné časti vozidiel.

Hasiči po príchode dostali požiar pod kontrolu do niekoľkých minút, aj tak stihol napáchať nemalé škody. Okrem poškodených áut bol zničený aj celý prístrešok a všetky plastové nádoby na odpad. Príčina vzniku požiaru momentálne nie je známa.


V posledných dňoch došlo k ďalším požiarom kontajnerov na odpad a odpadu aj na sídlisku Solinky, kde hasiči zasahovali na uliciach Osiková a Limbová. Kontajner na odpad tiež horel na sídlisku Vlčince, na ulici Sv. Bystríka.

V pondelok 25. januára niekto podpálil na lúke za mestskou časťou Žilina - Bytčica balíky slamy, likvidácia požiaru trvala takmer osem hodín.


Kontajnerové stojisko na sídlisku Hájik po požiari | Zdroj: Facebook

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu