Spoznajte krásy Slovenska: 5 tipov na letný výlet autom


Foto: Spoznajte krásy Slovenska: 5 tipov na letný výlet autom

Premýšľate, čo budete robiť v lete? Dobrou náhradou za dovolenku pri mori môže byť cestovanie po zákutiach Slovenska. Vybrali sme pre vás niekoľko lokalít, ktoré sa v lete oplatí navštíviť.

Príroda v celej svojej kráse à la Belianske Tatry

Obec Ždiar v Belianskych Tatrách je dobrou voľbou najmä pre rodiny s deťmi. Vaše ratolesti poteší spoločnosť pasúcich sa ovečiek, kráv či kôz. Príjemné prostredie ukrýva turistický chodník, ktorý vás zavedie na Skalnaté pleso, do Tatranskej Lomnice alebo Smokovca. Ubytovať sa môžete v jednom z hotelov. Pokiaľ ide o dostupnosť, SUV autá by členitý terén mali zvládnuť ľavou zadnou. Bežný sedan však poriadne potrápite.

Vlkolínec ponúka návrat k tradíciám

Ak ste ešte nenavštívili Vlkolínec, je najvyšší čas to napraviť. Pamiatková rezervácia ľudovej architektúry disponuje pôvodnými zrubovými stavbami. V roku 1993 bol skanzen zapísaný do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. V letných mesiacoch sa pripravte na rozličné kultúrne podujatia. Vlkolínec leží neďaleko Ružomberka, v ktorom sa môžete cestou autom zastaviť pri vodných nádržiach Hrabovo a Čutkovo.

Zdroj: Pixabay.com

Zatúlajte sa medzi hradbami Spišského hradu

Slovensko je známe aj vďaka svojim hradom a zámkom. Spišský hrad patrí k tým najkrajším. Okrem majestátnych hradieb vás dozaista zaujme aj jedna z expozícií Spišského múzea. Možno však uprednostníte náučný chodník s rozprávkovým názvom, Sivá Brada - Dreveník.  Okrem toho, že bol hrad zaradený na Zoznam svetového dedičstva UNESCO, pýši sa aj skvelou dostupnosťou. Parkovisko je totiž priamo pod hradom.

Osviežte sa v jedinečnom jazere na východe Slovenska

Jazero Beňatina sa nachádza v bývalom kameňolome, v ktorom sa v minulosti našla skamenelina gigantickej ryby s dĺžkou až 5 metrov. Práve kvôli nej sa zastavila ťažba. Kameňolom následne zaplavila spodná voda a vzniklo úchvatné tyrkysové jazero, v ktorom sa dnes môžete okúpať. Na niektorých miestach vystupuje zaujímavý červenohnedý vápenec. Neďaleko jazera je bufet, v ktorom sa môžete občerstviť. Pre cestu k jazeru odporúčame zvážiť SUV autá. Vozovka totiž nie je práve v najlepšom stave.

Zdroj: Bigstock.com

Každý správny turista pozná Demänovskú dolinu

Hlboko v lesoch Nízkych Tatier sa ukrýva Demänovská dolina. Pýši sa veľkým výberom turistických chodníkov. Odporúčame vyskúšať hlavne trasy na Ďumbier a Chopok. Za pozornosť stoja aj Demänovské jaskyne. Ak je vám to málo, v blízkosti doliny je najväčší akvapark v strednej Európe - Tatralandia. Demänovská dolina disponuje viacerými parkoviskami. Ich kapacita je však obmedzená.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok