VIDEO: Žilinská kapela Bod Omylu má nový klip, venovaný je deťom z neúplných rodín


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Rockeri zo zoskupenia Bod Omylu predstavili v nedeľu 5. februára 2017 nový klip ku skladbe Hodinový hotel. Klip k novinke z čerstvého albumu FÉNIX, ktorý pokrstila kapela koncom roka, je venovaný všetkým deťom, ktoré pochádzajú z neúplných rodín.

Klip vznikal v priestoroch Považskej galérie umenia v Žiline, protagonistami sú členovia kapely a ich priatelia. Trend neúplných rodín je stúpajúci, v Žilinskom kraji patrí však najmä Orava k regiónom, ktorý si stále zachováva tradíciu úplných rodín.

Najviac úplných rodín je v regióne Orava, jeden z najvyšších prírastkov sa očakáva aj v Žilinskom okrese

Pri sčítaní obyvateľstva v roku 2011 vyplynulo, že práve Námestovo a Tvrdošín sú dva okresy Slovenska s najvyšším podielom úplných rodín. V prípade okresu Námestovo ide dokonca o jediný prípad na Slovensku, kedy podiel úplných rodín prekročil hranicu dvoch tretín (presnejšie 68,04%). V prípade Tvrdošínu to bolo 64,95%.


Podľa štúdie Prognóza vývoja rodín a domácností na Slovensku do roku 2030 bude, okrem vyššie spomínaných okresov na Orave, patriť aj Žilinský okres do top 10 okresov s najvyšším prírastkom úplných rodín.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu