FOTO: Na sídlisku Vlčince horel vchod bytového domu, polícia pátra po neznámom páchateľovi


FOTO: Na sídlisku Vlčince horel vchod bytového domu, polícia pátra po neznámom páchateľovi
Galéria: 6 fotiek

Dnes 12. mája v nočných hodinách došlo na sídlisku Vlčince k požiaru v bytovom dome. Dve posádky hasičov boli vyslané na ulicu Námestie Ľudovíta Fullu, kde v čase okolo 02:00 hod. horeli vchodové dvere a spoločné priestory.

Na tiesňovú linku sa obrátilo viacero obyvateľov ulice, ktorí požiar spozorovali z okien. Oheň sa našťastie nerozšíril do bytov, zasiahol však vstupnú chodbu, výťahovú šachtu a schodisko. Poškodil sklenené výplne, dvere aj elektrické rozvody.

Obyvateľov spodných poschodí zobudil v noci dym, ktorý sa šíril z chodby do bytov. Riaditeľ spoločnosti, ktorá vchod spravuje, uviedol, že požiar musel vzniknúť pred hliníkovými dverami z vnútornej časti budovy.

Predbežná škoda je vyčíslená na sumu viac ako 10-tisíc eur. Vstupné dvere museli pracovníci správcovskej spoločnosti dočasne zadebniť. V bytovom dome, kde v súčasnosti prebieha aj kompletná výmena výťahu, bude potrebné vymeniť vchodové dvere, natiahnuť nové omietky a vymaľovať.

Prípadom sa začala zaoberať polícia, ktorá dnes ráno na mieste zaisťovala stopy. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Páchateľ je v súčasnosti neznámy, na prípade však intenzívne pracujeme,“ potvrdila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu