Policajti zastavili 48-ročného Marcela, ktorý jazdil autom zo strany na stranu, nafúkal 2,31 promile


Foto: Policajti zastavili 48-ročného Marcela, ktorý jazdil autom zo strany na stranu, nafúkal 2,31 promile

Žilinskí policajti natrafili počas svojej služby na ďalšieho nezodpovedného vodiča, ktorý jazdil autom s viac ako dvomi promile. Hliadka muža zastavila na území mesta, po vykonaní dychovej skúšky mu príslušníci Policajného zboru na mieste obmedzili osobnú slobodu. 48-ročný Marcel zo Žiliny teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Obvinený muž v stredu 26. februára predpoludním viedol po miestnej komunikácii v Žiline motorové vozidlo Suzuki. Svojou jazdou zo strany na stranu upútal pozornosť policajnej hliadky z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina-východ. Z uvedeného dôvodu bol policajnou hliadkou zastavený a počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom,“ uviedol Radko Moravčík, hovorca KR PZ v Žiline.

Policajti mužovi namerali vo vydychovanom vzduchu hodnotu 1,11 mg/l čo je v prepočte 2,31 promile. Vodiča po dychovej skúške zadržali a predviedli na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby.

Opitých vodičov na cestách aj napriek častým kontrolám a sprísneným opatreniam stále neubúda, policajti ich zaevidujú v Žilinskom kraji každý týždeň až niekoľko desiatok. Mnohí si pritom vôbec neuvedomujú, že svojim nezodpovedným konaním ohrozujú nielen seba ale aj ostatných účastníkov premávky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina