Žilinská nemocnica vymení 196 okien na dvoch budovách, celkové náklady predstavujú 95-tisíc eur


Foto: Žilinská nemocnica vymení 196 okien na dvoch budovách, celkové náklady predstavujú 95-tisíc eur Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline dnes informovala o začatí prác na výmene starých okien v budove detskej a hlavnej polikliniky. Investícia, ktorú nemocnica efektívne vysúťažila v rámci verejného obstarávania, predstavuje sumu až 95-tisíc eur a zabezpečí výmenu celkom 196 okien.

Prvé plastové okná boli osadené v čakárňach detskej polikliniky, kde pracovala dodávateľská firma už počas víkendu. Postupne budú prebiehať výmeny v ambulanciách detských lekárov. Na detskej poliklinike sa vymení celkovo 47 okien.

„Veľká výmena potom čaká hlavnú budovu polikliniky, kde pribudne až 149 nových okien ambulancií a kancelárií. Modernizácia nám prinesie nielen krajšie prostredie, ale očakávame predovšetkým zefektívnenie energetickej náročnosti v oboch budovách, čiže zníženie nákladov za kúrenie,“ uvádza FNsP Žilina na sociálnej sieti.


Na nové okná pribudnú žalúzie aj vnútorné a vonkajšie parapety

Cieľom je nahradiť všetky staré okná, ktoré v nemocnici ešte v niektorých pavilónoch zostali. Žilinská nemocnica sa všetkým pacientom, zamestnancom a návštevníkom ospravedlňuje za obmedzenia počas prebiehajúcich stavebných prác a prosí o ich strpenie.

„Je pre nás veľmi dôležité postupne odstrániť všetky staré okná, ktoré v nemocnici máme. Pacientom znižujú komfort počas hospitalizácie alebo vyšetrenia, v práci našim zamestnancom a nemocnici spôsobujú energetické straty, ktoré sa odrážajú na vyšších nákladoch za kúrenie,“ priblížil generálny riaditeľ Igor Stalmašek.

Staré okná zmiznú zo všetkých ambulancií, priestorov sociálnych zariadení a kancelárií. Projekt momentálne nezahŕňa špecifické okná na chodbách, ktoré sú súčasťou finančne náročnej etapy individuálnej výmeny. 

Nové okná v budove detskej polikliniky | Zdroj: FNsP Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline