Študent z Poľska predával pri Žiline falzifikáty parfumov svetoznámych značiek, colníci ich zaistili


Foto: Študent z Poľska predával pri Žiline falzifikáty parfumov svetoznámych značiek, colníci ich zaistili Foto: Finančná správa

V stánku pri ceste neďaleko od Žiliny predával študent z Poľska rôzny tovar, medzi ktorým boli aj parfumy a toaletné vody svetoznámych značiek. Produkty vykazovali znaky falzifikátov, preto ich príslušníci finančnej správy zaistili. Od začiatku roka zasahovali pre podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva celkovo v jedenástich prípadoch.

Príslušníci finančnej správy si všimli podozrivý tovar pri motoreste na hlavnom ťahu do Čiech a Poľska, muž poľskej národnosti predával produkty v šiatri pri ceste. Medzi viacerými druhmi ponúkaných výrobkov mal aj parfumy a toaletné vody svetoznámych značiek. Tie sa príslušníkom už podľa prvotných znakov javili ako napodobneniny.

Od začiatku roka zaistili falzifikáty hračiek aj športovú a detskú obuv

„Predajca nemal živnostenské oprávnenie ani nadobúdacie doklady o tovare. Kontrolujúcej hliadke uviedol, že je študentom a tieto veci si zadovážil z internetovej stránky. Pre podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva zaistili príslušníci finančnej správy u obchodníka 72 kusov voňaviek,“ uviedla Božena Chríbiková, hovorkyňa Colného úradu Žilina.

Zaistené produkty pribudli do skladu zadržaného tovaru k športovej a detskej obuvi, rôznym druhom stavebníc, kociek ako aj tovaru pre domácich miláčikov. Všetky uvedené výrobky zaistili príslušníci finančnej správy tento rok. Aj napriek tomu, že sa falzifikáty na trhu objavujú stále, pracovníci žilinského colného úradu za posledné roky zaznamenali, že si verejnosť viac uvedomuje ich nebezpečnosť a škodlivosť. Výskyt tohto tovaru v kraji má klesajúci charakter.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Finančná správa