Mesto Žilina odpredá primátorskú limuzínu Audi A8 Long za sumu 36-tisíc eur


Foto: Mesto Žilina odpredá primátorskú limuzínu Audi A8 Long za sumu 36-tisíc eur

Na mestskom zastupiteľstve (MZ) v Žiline budú dnes 17. februára poslanci rozhodovať o odpredaji osobného motorového vozidla značky Audi A8 Long, ktoré je vo vlastníctve mesta. Luxusnú limuzínu zakúpila žilinská radnica počas éry primátorovania Igora Chomu, súčasný primátor ju nevyužíva.

Peter Fiabáne deklaroval už v rámci svojej volebnej kampane, že odpredaj auta bude jednou z vecí po jeho nástupe do funkcie. Po viac ako roku sa podarilo pripraviť súťaž a na druhý pokus nájsť záujemcov.

Osobné vozidlo Audi A8 Long 3.0 TDi V6 quattro s rokom výroby 2015 bolo zakúpené v roku 2016 na druhý pokus v elektronickej aukcii. Finálna cena za jeden rok jazdené vozidlo predstavovala sumu 71 777 eur. Prebytočnosť mestskej limuzíny schválilo v roku 2019 celkom 24 poslancov, znalec ju vtedy ohodnotil na sumu minimálne 30 670 eur.


Vozidlo zaplatí víťazný uchádzač na splátky

Mesto Žilina ponúklo vozidlo priamym predajom záujemcovi, ktorý predloží najvyššiu cenovú ponuku. V prípade schválenia návrhu poslancami by ho mala odkúpiť za sumu 36 000 eur spoločnosť LuMako s.r.o. so sídlom v Bratislave a to formou bezúročného splátkového kalendára po dobu jedného kalendárneho roku.

Návrh na predaj majetku mesta predkladá na rokovanie primátor Peter Fiabáne. Forma priameho predaja bola zvolená z dôvodu, že všeobecná hodnota nepresahuje sumu 40 000 eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu