FOTO: Zrážka štyroch áut na Šibeniciach ochromila dopravu v Žiline, vodiči upchali križovatku na Košickej


FOTO: Zrážka štyroch áut na Šibeniciach ochromila dopravu v Žiline, vodiči upchali križovatku na Košickej
Galéria: 5 fotiek
Foto: KR HaZZ v Žiline

Dnes 23. júna v ranných hodinách došlo na ceste prvej triedy I/18 pri čerpacej stanici na Šibeniciach k zrážke štyroch vozidiel. Dopravná nehoda zablokovala časť frekventovaného hlavného ťahu a spôsobila kolaps dopravy aj priamo v Žiline.

Na miesto boli vyslané všetky záchranné zložky, podľa Krajského operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Žiline došlo aj k zraneniam niektorých účastníkov. Pri udalosti sa zrazili tri osobné vozidlá a jedna dodávka.

Neprejazdnosť cesty spôsobila postupné vytváranie kolón na všetkých hlavných ťahoch v Žiline aj niektorých priľahlých uliciach. Nezodpovední vodiči navyše zablokovali priestor svetelnej križovatky na Košickej ulici.

Kvôli znemožnenému prejazdu miestami nebolo možné pokračovať ani na voľné smery a tak sa premávka v križovatke úplne zastavila. Vjazd do križovatky, pokiaľ ňou nie je možné bezpečne prejsť, je pritom zakázaný.

Polícia usmerňovala premávku v mieste dopravnej nehody, ďalšia hliadka bola privolaná k riadeniu svetelnej križovatky. Motoristi prechádzajúci cez Žilinu musia v najbližších hodinách rátať s kolónami a zdržaním.


Aktualizácia

K dopravnej nehode došlo približne okolo siedmej hodiny ráno. Jedno osobné motorové vozidlo zostalo po zrážke prevrátené na streche. Na mieste sa nachádzalo 14 osôb, operačné stredisko preto vyslalo k nehode aj hasičský evakuačný autobus.

Hasiči z prevráteného vozidla vyslobodili jednu osobu, pričom zakliesnená vo vozidle nebola a odovzdali ju záchrannej zdravotnej službe. Vo vozidlách sa nachádzalo celkovo 14 osôb, z toho 6 osôb bolo zranených,“ uviedla Miroslava Mintálová z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Po zdokumentovaní políciou odtlačili hasiči dve vozidlá, ktoré blokovali cestu, mimo vozovku za účelom čiastočného sprejazdnenia cesty. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu