V TOP 10 podľa INEKO opäť ZŠ s MŠ Školská a Gymnázium Varšavská


Foto: V TOP 10 podľa INEKO opäť ZŠ s MŠ Školská a Gymnázium Varšavská Foto: ilustračné

Mimovládna nezisková organizácia INEKO zverejnila včera na svojom blogu nové vydanie školských rebríčkov, ktoré hodnotia školy na základe dosiahnutých výsledkov žiakov. V troch kategóriach - základné školy, stredné odborné školy a gymnáziá - zostavujú experti podľa výsledkov žiakov v testovaniach rebríček desiatich najlepších. 

Už tradične sa za Žilinu v rebríčku medzi strednými školami objavuje ZŠ s MŠ Školská, ktorá dosiahla hodnotenie 8,98 a patrí jej šiesta priečka. Medziročne, napriek zlepšeniu celkového hodnotenia, poklesla o dve priečky. Testovanie piatakov a deviatakov ocenili zostavovatelia hodnotením 9,5 a výslednú známku znížil rating 7,7 za položku inšpekcia. Nízky percentil vykazuje najmä položka Podmienky výchovy a vzdelávania.

Zdroj: INEKO

„Výsledky školy predstavujú hodnotenie stavu a úrovne podmienok výchovy a vzdelávania Štátnou školskou inšpekciou. Oblasť hodnotenia zahŕňa kritériá hodnotenia - personálne podmienky, priestorové podmienky, materiálno-technické podmienky, využitie materiálno-technických podmienok vo výchovno-vzdelávacom procese a podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia. Za výsledok školy vo vybranom školskom roku považujeme výsledok dosiahnutý v rámci ostatnej vykonanej inšpekcie počas obdobia, ktoré začína školským rokom 2006/07 a končí príslušným vybraným školským rokom,“ vysvetľuje pri tomto parametri INEKO.


Medzi gymnáziami si mierne, teda o jednu priečku, polepšilo Gymnázium Varšavská cesta 1 na Vlčincoch. Celkové siedme miesto obsadila s ratingom 8,3, na celkovú známku má vplyv nízke hodnotenie v sekcii Prijímanie na VŠ v SR. Úspešnosť príjmania na slovenské vysoké školy má podľa INEKO 82,86 percent za rok 2016.


Zdroj: INEKO



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu