Neznámy páchateľ včera podpálil auto na Hájiku, ďalší založil požiar v pivnici bytovky na Závodskej


Foto: Neznámy páchateľ včera podpálil auto na Hájiku, ďalší založil požiar v pivnici bytovky na Závodskej
Galéria: 13 fotiek

Včera 16. júla úradovali v Žiline neznámi páchatelia, ktorí spôsobili požiar osobného auta na sídlisku Hájik a požiar pivničných priestorov v bytovke na Závodskej ceste. Hasiči mali plné ruky práce s likvidáciou založených požiarov. 

„V priebehu včerajšieho dňa u nás niekto podpálil dvakrát pivnice. Prvýkrát okolo druhej ráno a potom vo večerných hodinách, keď som si požiar všimol približne o 21:14 a hneď na to som volal 112,“ opisuje jeden z obyvateľov bytovky, v ktorej zasahovali žilinskí hasiči.

Vandalizmus na ulici Závodská cesta nie je ničím výnimočným, často tam dochádza k podpáleniu smetných košov či áut, a vo večerných hodinách počuť aj výkriky a hádky. V lokalite sa pohybujú podivné neznáme osoby, ktoré čiastočne vzbudzujú u obyvateľov strach.

Vhodným riešením by podľa čitateľa bolo doplnenie kamier, ktorými mestská polícia monitoruje mesto. Včerajší požiar len potvrdzuje, že situácia je vážna. Počas zásahu hasičov bolo nevyhnutné evakuovať celú bytovku, ľudia sa následne presunuli do hasičského evakuačného autobusu.

Niektorí vyšli von sami, ešte pred príchodom hasičov, zvyšných 14 museli vyviesť. Priestory bytovky boli silne zadymené, hustý dym sa šíril v celom bytovom dome na chodbách všetkých poschodí. Hasiči preto museli zasahovať v dýchacích prístrojoch.

Celkovo bolo z bytovky evakuovaných 37 ľudí, vrátane štyroch detí. Obyvatelia sa po uhasení a odvetraní mohli vrátiť späť do bytov. Prípad na mieste prevzal policajný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.


Neznámy páchateľ na Hájiku podpálil auto, neodradili ho ani svedkovia

Vo večerných hodinách, krátko pred 23:00 hod. boli žilinskí hasiči privolaní k ďalšiemu požiaru. Tentokrát išlo o horiace osobné auto na ulici Kempelenova, na sídlisku Hájik. Na miesto boli vyslané dve hasičské vozidlá a spolu 5 hasičov. Požiar sa im zakrátko podarilo dostať pod kontrolu.

Podľa prvotných informácií od našich čitateľov išlo o úmyselné podpálenie, aké v posledných mesiacoch v Žiline pribúdajú dosť často. „Podpaľača videli ľudia na balkóne, dokonca na neho kričali, no on sa nezastavil. Potom utekal smerom dole, ako je Tesco. Mal na sebe čiernu mikinu a na hlave kapucňu,“ opísala jedna z obyvateliek sídliska.

Polícia už začala trestné stíhanie

„Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci, ktorého skutku sa dopustil doposiaľ neznámy páchateľ tým, že na parkovisku nezisteným spôsobom podpálil tam zaparkované motorové vozidlo Škoda Rapid, čím súkromnej spoločnosti spôsobil škodu v hodnote 14.000 eur,“ informovala dnes žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu