O post rektora Žilinskej univerzity v Žiline zabojujú dvaja kandidáti - Ján Čelko a Jozef Jandačka


Foto: O post rektora Žilinskej univerzity v Žiline zabojujú dvaja kandidáti - Ján Čelko a Jozef Jandačka

Dňa 9. apríla 2018 sa uskutočnia voľby nového rektora Žilinskej univerzity v Žiline, známi sú dvaja kandidáti. O post vedúceho predstaviteľa univerzity zabojujú profesori Ján Čelko a Jozef Jandačka, jeden z nich nahradí končiacu rektorku Dr.h.c. prof. Ing. Tatianu Čorejovú, Ph.D., ktorá pôsobí vo funkcii od 28. júna 2010.

Prvý kandidát, prof. Ing. Ján Čelko, CSc., sa narodil v Martine v roku 1959 a profesorský titul získal v roku 2002. V období rokov 2002 až 2010 profesor bol dekanom Stavebnej fakulty Žilinskej univerzity, po tejto funkcii pôsobí až dodnes ako prorektor univerzity pre vedu a výskum. Profesorom je v odbore Teória a konštrukcia inžinierskych stavieb.

Druhý kandidát, prof. Ing. Jozef Jandačka, PhD., sa narodil v Žiline v roku 1961 a profesorský titul získal v odbore Energetické stroje a zariadenia v roku 2010. Od roku 2014 pôsobí ako prorektor pre rozvoj univerzity, v profesijnej oblasti sa zameriava na oblasť tepelnej energetiky.

Právo navrhovať kandidáta na rektora majú členovia akademickej obce a členovia Správnej rady Žilinskej univerzity v Žiline.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu