18-ročná Lucia, ktorá zavraždila svoju babku v afekte, uzavrela dohodu o 10 ročnom treste


Foto: 18-ročná Lucia, ktorá zavraždila svoju babku v afekte, uzavrela dohodu o 10 ročnom treste

V sobotu 27. mája 2017 došlo v ranných hodinách k tragickej udalosti na sídlisku Vlčince. 40-ročného muža našli nehybne ležať na zemi po páde z okna bytu na 5. poschodí. Vážnym zraneniam na mieste podľahol. Viacerí obyvatelia Tulskej ulice počuli od skorého rána krik, hádky a nadávky. V čase, kedy sa na už mieste nachádzala polícia, prišla pred bytovku aj mužova 18-ročná dcéra.

Svedkovia vtedy uviedli, že mladé dievča opakovane kričalo, že zabije svoju babku v domnení, že za smrť otca môže práve jej stará mama. Krátko na to aj vošla do bytu a tam mala 80-ročnú babku napadnúť a dobodať nožom.

„Hliadka obmedzila na slobode 18-ročné dievča, ktoré je dcérou mŕtveho muža a vnučkou mŕtvej staršej pani. Dievča sa podrobilo dychovej skúške na alkohol s pozitívnom výsledkom 1,08 promile,“ informovala v tom čase polícia. 


Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 18-ročnú Luciu z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Obvinená mala nožom opakovane bodať do tela svoju 80-ročnú starú matku. Napadnutá žena utrpela viacpočetné bodné a bodnorezné poranenia, ktorým na mieste podľahla.

Obvinená bola hneď po čine zadržaná a vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na jej vzatie do väzby. Hrozí jej trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, alebo trest odňatia slobody na doživotie. Podľa najnovších informácií sa však obvinená Lucia dohodla s prokurátorom na menšom treste. Malo by ísť o trest odňatia slobody v trvaní 10 rokov.

Dohodu o vine a treste uzatvoril s obvinenou Luciou L. prokurátor Krajskej prokuratúry Žilina ešte začiatkom roka 2018. „O schválení dohody o vine a treste bude však ešte rozhodovať Okresný súd Žilina na verejnom zasadnutí.  Termín verejného zasadnutia zatiaľ nebol prokuratúre oznámený,“ informoval JUDr. Milan Cisarik, prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina.

Galéria: 11 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu