Nehodu na Štefánikovej ulici spôsobila opitá 21-ročná Žilinčanka, hrozí jej rok väzenia


Foto: Nehodu na Štefánikovej ulici spôsobila opitá 21-ročná Žilinčanka, hrozí jej rok väzenia
Galéria: 4 fotky

Ako sme už dnes informovali, v noci zo štvrtku na piatok 4. augusta 2017 dokumentovali žilinskí policajti nehodu v centre mesta, na Štefánikovej ulici. Mladá vodička, ktorá bola pod vplyvom alkoholu, prešla s autom po chodníku a priechode pre chodcov, následne narazila do kríkov a zábradlia a napokon skončila na trávnatej ploche pri ceste.


Len 21-ročná žena zo Žiliny sa po dopravnej nehode podrobila dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom 0,80 mg/l čo predstavuje 1,67 promile. Poverený príslušník Policajného zboru ju obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Obvinená žena mala vo štvrtok 3. augusta v noci viesť osobné motorové vozidlo Peugeot 307 po miestnej komunikácii v Žiline. Z doposiaľ presne nezistených príčin mala prejsť s vozidlom mimo vozovku vpravo. Následne mala s vozidlom naraziť do obrubníka a kovového zábradlia,“ uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.


Galéria: 3 fotky

Policajti obvinenej žene obmedzili osobnú slobodu a na mieste jej zadržali vodičský preukaz. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 1.400 eur.  

„Obvinenej žene hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal policajný hovorca.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina