Žilinská MiniZOO v rámci CVČ Žilina rekonštruuje, vynovené priestory prinesú zvieratám väčší komfort


Foto: Žilinská MiniZOO v rámci CVČ Žilina rekonštruuje, vynovené priestory prinesú zvieratám väčší komfort
Galéria: 4 fotky
Foto: TS Mesto Žilina

Žilinský primátor Igor Choma si osobne kontroluje rekonštrukčné práce, ktoré prebiehajú v „prázdninových“ mesiacoch. Žilinská MiniZOO, ktorá je v správe mestského Centra voľného času, Kuzmányho 105 na sídlisku Vlčince, rekonštruuje priestory, v ktorých sa chovajú zvieratá. Od nového školského roka tak budú mať väčší komfort.

V súčasnom období sa rekonštruujú priestory, v ktorých sa chovajú zvieratá v žilinskej MiniZOO. Odkanalizujú sa klietky, ktoré tiež prebehnú rekonštrukciou, upraví sa interiér objektov, kde žijú zvieratká. Rovnako sa pristúpi aj k rekultivácii interiéru a vonkajších priestorov, kde sa v letných mesiacoch zdržiava napríklad dikobraz, opice alebo suchozemské korytnačky.

Raritou sú opice, ktoré sa voľne pohybujú po stromoch a areáli MiniZOO, neutečú a dajú sa na slovo privolať chovateľom. Od septembra tak budú mať zvieratá väčší komfort pre svoj život, čo určite ocenia mnohé deti, ktoré ich chov majú ako svoj koníček.

V MiniZOO sa v súčasnosti chovajú opice, dikobrazy, nutrie, nosáľ červený, skunky, fretky, africké prasiatka, exotické sliepočky, vtáky a iné druhy zvierat. Mesto Žilina sa snaží aj takýmto spôsobom podporovať záujmové aktivity detí a prispieva k efektívnemu využitiu ich voľného času.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina