Svojej dcére sa vyhrážal s namierenou zbraňou. Muž z Turzovky čelí vážnemu obvineniu


Foto: Svojej dcére sa vyhrážal s namierenou zbraňou. Muž z Turzovky čelí vážnemu obvineniu Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Rodič z Kysúc počas veľkonočných sviatkov namieril zbraň na vlastnú dcéru, teraz čelí obvineniu z prečinu nebezpečného vyhrážania. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

K incidentu došlo v sobotu 30. marca v rodinnom dome v Turzovke. Päťdesiatročný muž začal svojej dcére najskôr vulgárne nadávať a vyhrážať sa jej, potom vytiahol plynovú pištoľ, ktorou chcel svoje hrozby zdôrazniť.

„Počas vyšetrovania bolo zistené, že obvinený muž sa mal v minulosti vyhrážať svojej manželke. Muž dobrovoľne vydal plynovú pištoľ. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ priblížila Gabriela Kremeňová, hovorkyňa žilinskej polície.


Policajti sa dlhodobo snažia šíriť povedomie o domácom násilí a podporujú jeho obete. V súvislosti s týmto prípadom im taktiež odkazujú, aby nemlčali, ale zdôverili sa osobám, ktorým dôverujú.

„Mnohokrát je príčinou takýchto dramatických udalostí v rodinách alkohol. Ak viete o domácom násilí, neváhajte kontaktovať políciu na linke 158 alebo osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru skôr, ako sa bude násilie stupňovať,“ dodala Kremeňová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu