Postreleného medveďa nad Višňovým stopovali 8 kilometrov, pátranie skončilo neúspechom


Foto: Postreleného medveďa nad Višňovým stopovali 8 kilometrov, pátranie skončilo neúspechom Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Včera 30. marca došlo nad obcou Stráňavy k útoku medveďa na mladého muža. Ten vytiahol pištoľ a zviera postrelil. Zásahový tím doteraz prehľadával okolité lesy a Višňovskú dolinu, do ktorej bol dočasne zakázaný vstup turistom. Pátranie bolo pred krátkou chvíľou ukončené.


Členovia zásahového tímu mali zraneného medveďa stopovať takmer 8 kilometrov s pomocou vycvičených psov. Zviera sa podľa všetkého snažilo dostať čo najďalej od ľudí a mierilo do hustejšieho lesa.


„Vzhľadom na skutočnosť, že prestal krvácať a zabehol do hustého porastu vo vyššej nadmorskej výške, sa rozhodli pátranie ukončiť,“ informuje obec Višňové.

Višňovská dolina je preto opäť sprístupnená pre turistov, obec však žiada svojich obyvateľov aj návštevníkov, aby boli aj naďalej pri pohybe v tejto lokalite obozretní.

„Zásahový tím apeluje na občanov, aby nezachádzali do mladých hustých porastov, z dôvodu, že existuje potenciálne nebezpečenstvo stretu nielen s medveďom, ale i inou divou zverou, ktorá v tomto období privádza na svet potomstvo,“ dodala obec.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu