FOTO: Obnovený Dom umenia Fatra v Žiline súťaží o cenu kultúrnej pamiatky roka


FOTO: Obnovený Dom umenia Fatra v Žiline súťaží o cenu kultúrnej pamiatky roka
Galéria: 8 fotiek

Dom umenia Fatra – sídlo Štátneho komorného orchestra Žilina má za sebou významnú obnovu. Obnovené a zreštaurované boli vonkajšie historické fasády a ich výtvarné prvky, vrátane pôvodného nápisu GRAND BIO UNIVERSUM.

Nové okenné výplne vzhľadovo vychádzajú z historických originálov, zároveň však zodpovedajú súčasným technicko-ekonomickým kritériám. Rekonštrukcia interiéru priniesla väčší komfort pre divákov a zlepšila špecifické prevádzkové podmienky (akustika, zväčšenie pódia).

Inštalovaná moderná svetelná a projekčná technológia výrazne rozširuje funkcionalitu a možnosti využitia koncertnej sály. Obnova, ktorá sa realizovala v rámci projektu “Prelaďme na novú vlnu – Dom umenia Fatra“ financovaného z grantu Európskeho hospodárskeho priestoru a Nórska a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky, prinavrátila pamiatke autentický slohový secesný výraz a zároveň pretvorila Dom umenia Fatra na moderné a príťažlivé centrum umenia.

Cena Fénix – Kultúrna pamiatka roka

Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka vyhlásilo Ministerstvo kultúry SR tento rok už po 17. krát. Súťaž má za cieľ inšpirovať a podporovať vlastníkov cenných národných kultúrnych pamiatok v neľahkom úsilí o ich záchranu a obnovu.


HLASOVANIE:

Hlasovanie prebieha na webovej stránke kpr-fenix.sk do 2. 4. 2024 polnoci. Súťažiaci môže hlasovať maximálne jedenkrát denne z jedného telefónneho čísla slovenského mobilného operátora.

Každý hlasujúci sa automaticky zapojí aj do súťaže o 1x pobyt pre 2 osoby Kubínyiovskom kaštieli v Dolnom Kubíne v hodnote 400 eur a 19x balíček plný prekvapení v hodnote do 40 eur. Každý súťažiaci môže získať iba jednu výhru.

Viac o hlasovaní a súťaži nájdete na stránke www.kpr-fenix.sk.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu