Vo štvrtok budú ľudia protestovať aj v troch mestách Žilinského kraja


Foto: Vo štvrtok budú ľudia protestovať aj v troch mestách Žilinského kraja Foto: Tomáš Kozel fotografia

Slováci už zajtra, vo štvrtok 25. januára 2024, opäť vyjdú do ulíc. Spolu s opozičnými stranami SaS, PS a KDH tak prejavia svoj nesúhlas s krokmi štvrtej vlády Roberta Fica (SMER - SD), pričom kľúčovou témou je naďalej kontroverzný návrh novely Trestného zákona, ktorý opozícia nazýva aj „promafiánskym balíčkom“.

„Podcenili ste, ako veľmi ľuďom záleží na spravodlivosti a demokracii. Dnes, po dvoch mesiacoch protestov už celé Slovensko a celá Európa vedia, o čo vám ide. Nastal moment pravdy. Buď cúvnete teraz, ak vám čo i len trochu záleží na budúcnosti Slovenska. Alebo promafiánsky balíček pretlačíte silou, lebo vám už nezáleží na ničom okrem vás a vašich kumpánov,“ uvádzajú organizátori k podujatiu na sociálnej sieti.

Protestujúci tentokrát zaplnia o 18. hodine námestia 15 krajských a okresných miest. V Žiline sa protestné zhromaždenie bude konať na Hlinkovom námestí, opozícia však v rámci Žilinského kraja avizuje stretnutie aj v Martine pri soche Jánošíkovej družiny a v Liptovskom Mikuláši na Námestí osloboditeľov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu