VIDEO: Nezastaví ich počasie, námaha ani bolesť. Ako trénujú žilinskí Sparťania?


Foto: VIDEO: Nezastaví ich počasie, námaha ani bolesť. Ako trénujú žilinskí Sparťania?
Galéria: 34 fotiek
Foto: Spartan Training Group Zilina

Nezastaví ich teplo, zima, dážď, sneh, blato, námaha ani bolesť. Tých najodhodlanejších športovcov zo Žilinského kraja spája sparťanská tréningová skupina Spartan Training Group Žilina.

Jej členovia majú za sebou množstvo náročných pretekov na Slovensku aj v zahraničí. Pravidelné tréningy, ktoré organizujú na rôznych miestach v kraji, ich učia disciplínu a prekonávať vlastné hranice.

Dokázali by ste za každého počasia vybehnúť na vrcholky hôr, kam väčšina turistov kráča niekoľko hodín, zdokonaľovať svoje telo v telocvičniach či kúpať sa v ľadových horských potokoch v lete, na jar, na jeseň aj v zime? Oni áno, a robili to aj celý minulý rok. Pozrite si video, ktoré rekapituluje všetky zážitky a úspechy oficiálnej tréningovej skupiny Spartan v Žiline a okolí.

„Nájdete v ňom napríklad Beh na Budzogáň, Žibrid, Kľak, Lietavský hrad, Bielu Skalu, vyhliadkovú vežu na Dubni, Chatu pod Suchým, Polom, beh hrebeňom Malej Fatry, tréningy v žilinskom lesoparku, no taktiež otužovanie v Kuneradskom potoku, rybníkoch Patúch, na Vodnom diele a taktiež v Rajčanke,“ priblížil vedúci skupiny Ján.



Nechýbajú v ňom ani zábery zo spoločných teambuildingov. Možno vás prekvapí, že viacerí zo žilinských Sparťanov sú hrdí rodičia, na spoločných stretnutiach je preto často živo. Celá skupina sa navzájom vníma ako jednu veľkú rodinu - spoločne sú silnejší, lepší a hlavne nezastaviteľní.

„Nech žijú všetky STG skupiny a spolu s nimi aj myšlienka pomáhať ľuďom, ktorí si myslia, že niečo nedokážu, no v skutočnosti dokážu všetko, na čo si len spomenú, pretože verte či nie - Spartan mení životy ľudí,“ odkazuje všetkým Ján.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu