Za dlhé čakanie pri pokladni môžete dostať kompenzáciu. Ktorých obchodov v Žiline sa to týka?


Foto: Za dlhé čakanie pri pokladni môžete dostať kompenzáciu. Ktorých obchodov v Žiline sa to týka? Foto: Pexels

Jedným z najväčších problémov pri nakupovaní sú nekonečné rady pri pokladniach. Keďže sa blížia Vianoce, situácia sa bude pred sviatkami ešte viac zhoršovať. Vo vyspelejších mestách sa dokonca určití ľudia nakupovaniu vyhýbajú a riešia ho radšej online.

Málo ľudí však vie, že za dlhé čakanie môže dostať určité „odškodné“. Ako informoval portál tvnoviny.sk, český Lidl sa rozhodol dávať zákazníkom 50-korunovú poukážku na ďalší nákup. Na niečo podobné majú nárok aj Slováci.

Ako to funguje?

V prípade, že budete čakať dlhšie ako 5 minút a nie sú otvorené všetky pokladne, dostanete 1 euro na ďalší nákup. V iných reťazcoch sa odmeny líšia. V Kauflande za rovnaký problém dostane poukážku v hodnote 2 eurá.

“Bolestné“ môžete navyše získať aj pri pultoch a to vtedy, ak na obsluhu čakáte dlhšie ako 5 minút a zároveň obsluha nie je pri všetkých váhach. Aj v tomto prípade ide o 2-eurovú poukážku.

Podobný prístup k zákazníkom má aj Billa. Ak nie sú otvorené všetky pokladnice a čakáte dlhšie ako 5 minút, dostanete kupón na nákup v hodnote 1 euro. Kupón však môžete uplatniť na nákup s minimálnou cenou 1,01 eura. Nemôže však ísť o noviny, časopisy a tabakové výrobky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu