FOTO: Žilinskú nemocnicu opúšťajú tri hrdinky. Sestričky sa o pacientov starali viac než 40 rokov


FOTO: Žilinskú nemocnicu opúšťajú tri hrdinky. Sestričky sa o pacientov starali viac než 40 rokov
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Z troch oddelení Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina odchádzajú sestričky, ktoré svoje životy zasvätili starostlivosti o pacientov. Pani Zuzka, Jožka a Danka odpracovali viac než 40 rokov, teraz už môžu oddychovať na zaslúženom dôchodku. Uniformy si posledný krát obliekli tento týždeň.

„Jozefína Staníková nastúpila na novorodenecké oddelenie v roku 1980. Pracovala na ňom neuveriteľných 43 rokov. Jej nemiznúci úsmev a pohladenie roky povzbudzovali čerstvé mamičky  s dieťatkami. Jožka bola a naďalej zostáva veľkou inšpiráciou aj pre ďalšie sestry,“ napísalo vedenie nemocnice.


Ďalšou z odchádzajúcich sestričiek je Danka Barčíková, ktorá 42 rokov slúžila na chirurgickom oddelení. Vždy pozitívne naladená žena pomáhala pacientom, ktorí sa často nachádzali v náročných životných situáciách. Jej pracovné nasadenie a ochota môžu byť podľa nemocnice príkladom pre ostatných zamestnancov.


Svoj posledný týždeň na oddelení psychiatrie strávila aj Zuzana Škorvánková. Aj keď jej práca nebola jednoduchá, pani Zuzka bola taktiež vždy pripravená pomôcť svojim pacientom. Na oddelení strávila 40 rokov a zanechala nezmazateľnú stopu v srdciach svojich kolegov.

„Našim superhrdinkám patrí obrovské poďakovanie. Zo srdca im želáme najmä pevné zdravie a neutíchajúcu radosť zo života. So sestričkami sa okrem kolegýň rozlúčila aj námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť žilinskej nemocnice Gabriela Tvrdá,“ dodala žilinská nemocnica.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu