Vozíte dieťa v správnej autosedačke? Na ich kontrolu sa zamerali policajti na Kysuciach


Foto: Vozíte dieťa v správnej autosedačke? Na ich kontrolu sa zamerali policajti na Kysuciach Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Správna autosedačka môže v prípade dopravnej nehody zachrániť vášmu dieťaťu život. To je dôvod, prečo je využívanie tohto bezpečnostného prvku ukotvené aj v zákone. Kysuckí policajti sa preto v uplynulom období zamerali na kontrolu používania bezpečnostných pásov a iných zadržiavacích zariadení, vrátane detských autosedačiek.

Frekvenciu kontrol zvýšili príslušníci Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci, ako aj policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca. Deti, ktoré boli správne usadené a zapnuté v sedačkách, dostali za odmenu policajné pexeso.

„Autosedačka musí byť bezpečná, riadne upevnená, opierka hlavy na autosedačke musí udržať a chrániť  hlavu dieťaťa, bezpečnostný pás by mal prechádzať cez rameno nie cez krk. Musí spĺňať aj iné skutočnosti, ktoré zabezpečia pre dieťa bezpečnú jazdu,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu