Jesenný zber odpadu bude v Žiline ešte týždeň. Kontajnery mieria do centra, Rosiniek a Trnového


Foto: Jesenný zber odpadu bude v Žiline ešte týždeň. Kontajnery mieria do centra, Rosiniek a Trnového Foto: Mesto Žilina

Mestský úrad v Žiline oznamuje, že od 16. októbra do 22. októbra 2023 bude prebiehať jesenný zber objemného komunálneho odpadu v častiach Staré mesto, Malá Praha, Rosinky a Trnové.

Do veľkokapacitných kontajnerov môžu Žilinčania odložiť koberce, podlahoviny, nábytok, šatstvo, bytové jadrá, matrace, detské kočíky a podobne. Nepatria tam chladničky, televízory, akumulátory, elektronika, pneumatiky, farby, riedidlá, obaly z nebezpečných látok, drobný stavebný odpad, tráva, lístie či konáre.

Komodity, ktoré nepatria do veľkokapacitných kontajnerov, môžu občania bezplatne odovzdať do zberného dvora na Jánošíkovej ulici a do zberného dvora v Považskom Chlmci. Otvorené sú v pracovné dni od 10:00 do 18:00, v sobotu od 8:00 do 12:00.

Výnimkou je zelený odpad, ktorý je možné odovzdať iba do zberného dvora v Považskom Chlmci a pneumatiky, ktoré sa odovzdávajú iba do pneuservisov alebo distribútorom pneumatík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu