Zaseknutému trolejbusu na turbo-okružnej križovatke museli prísť na pomoc pracovníci DPMŽ


Foto: Zaseknutému trolejbusu na turbo-okružnej križovatke museli prísť na pomoc pracovníci DPMŽ Foto: Vpravo: Dávid Gavaler

Dnes ráno bola po niekoľkých týždňoch stavebných prác otvorená turbo-okružná križovatka na žilinskom sídlisku Vlčince. Namiesto pôvodného jednopruhového kruhového objazdu tu bola vytvorená križovatka s viacerými ramenami a špirálovito usporiadanými jazdnými pruhmi.

Mnohí žilinskí vodiči vidia takýto typ kruhového objazdu po prvýkrát, čo sa podpisuje aj na ich spôsobe jazdy. Na križovatke panuje od rána mierny zmätok, niektorí motoristi sa nesprávne presúvajú medzi jednotlivými pruhmi, iní zas neobvykle spomaľujú.

Kolóna, ktorá sa v uplynulých rokoch zvykla tvoriť pri predajni OBI, sa dnes presunula pred čerpaciu stanicu OMV. Najväčšie zdržanie spôsobuje spájanie jazdných pruhov za križovatkou v smere na centrum mesta.

Okrem prvotného zmätenia vodičov premávku na ulici Vysokoškolákov aktuálne zdržuje aj spoj mestskej hromadnej dopravy. Trolejbusu linky číslo 6 totiž spadli zberače priamo na objazde. Podľa svedkov ich vodič nevie dostať naspäť na trakčné vedenie už niekoľko minút. Za trolejbusom medzičasom zastal ďalší, ktorý ho nedokáže obísť, a spoločne blokujú okružnú križovatku.


Aktualizácia 11:55 hod.

Trolejbus, ktorý ostal stáť uprostred kruhového objazdu, sa mal podľa svedkov dostať do nesprávneho jazdného pruhu.

Vodič trolejbusu prešiel do vnútorného pruhu a nedočiahli mu zberače. Potom mal problém sa pripojiť keďže bol mimo trakčné vedenie,“ opísal nám jeden z motoristov čakajúcich v kolóne.

Vozidlo mestskej hromadnej dopravy zdržalo premávku na viac než 10 až 15 minút. Nakoniec mu prišli na pomoc pracovníci Dopravného podniku mesta Žiliny. Trolejbus už križovatku neblokuje a je plne prejazdná.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu