Streetballisti opäť pomohli žilinskej onkológii: Vďaka nim na oddelení pribudli klimatizácie aj nočné stolíky


Foto: Streetballisti opäť pomohli žilinskej onkológii: Vďaka nim na oddelení pribudli klimatizácie aj nočné stolíky Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Na oddelení žilinskej onkológie pribudli štyri nočné stolíky v hodnote 1 750 eur. Tie nemocnica zakúpila vďaka výťažku zo športovo-charitatívneho podujatia Streetball proti rakovine. Športovci okrem vyzbieraných peňazí na jar darovali nemocnici tri klimatizácie a doplnky stravy s liečivými čajmi.

Podľa slov primárky Dagmar Sudekovej nočné stolíky a klimatizácie dopomôžu k vyššiemu komfortu pacientov. „Pre našich pacientov sa snažíme vytvárať citlivé a domáce podmienky, ktoré im pomáhajú odpútať pozornosť od ich ochorenia a prísť na iné myšlienky, “ priblížila primárka.

Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Nie je to však po prvýkrát, čo športovo-charitatívne podujatie Streetball proti rakovine pomohlo práve žilinskej nemocnici. Už v minulosti vďaka ich pomoci mohla nemocnica zakúpiť špeciálnu podložku na manipuláciu s imobilnými onkologickými pacientmi, dva invalidné vozíky či nové televízory.


Ako uviedla Jana Ďurajková, vedúca sestra žilinského onkologického oddelenia, od roku 2010 streetbalisti podporili onkopacientov viac ako 12-tisíc eurami.

„Aj s pomocou týchto nezištných darov môže žilinská onkológia každý rok skvalitňovať starostlivosť a zlepšovať prostredie našim pacientom. Úprimne ďakujeme najmä organizátorom a všetkým účastníkom podujatia,“ doplnila.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu