Tunel Višňové má technologicky vybaviť bratislavská firma za 54 miliónov eur bez DPH, zmluva ešte nie je podpísaná


Foto: Tunel Višňové má technologicky vybaviť bratislavská firma za 54 miliónov eur bez DPH, zmluva ešte nie je podpísaná Foto: visnovebude.sk

Národná diaľničná spoločnosť v auguste minulého roka vyhlásila verejnú súťaž na technologické vybavenie tunela Višňové, ktorý je aktuálne vo výstavbe. Súčasťou zákazky je aj realizácia informačného systému na úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala.

Tender vyhrala bratislavská spoločnosť PPA Controll, a. s., ktorá ponúkla, že zákazku vybaví za 54 430 488 eur bez DPH. Diaľničiari pritom pôvodne počítali so sumou blížiacou sa k 71 miliónom eur.


Podľa navrhovaných kritérií by doba výstavby nemala prekročiť 550 dní. Spoločnosť PPA Controll má okrem toho poskytnúť záručnú dobu a záručný servis až na 96 mesiacov, teda 8 rokov.


Jediným ďalším uchádzačom bolo podľa dokumentu zverejneného na stránke Úradu pre verejné obstarávanie Združenie SBT_MTS DS-BBF-Višňové, ktorého členmi sú spoločnosti Subterra a. s., Metrostav DS a. s. a BBF elektro s. r. o. Združenie navrhlo cenu 64 898 054,47 eur bez DPH, čím v tendri neuspelo.

„Priatelia, proces verejného obstarávania bude ukončený až podpisom zmluvy s úspešným uchádzačom,“ uviedla Národná diaľničná spoločnosť v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu