Štyri ženy sa počas júla stali v žilinskej nemocnici mamičkami presne v deň svojich narodenín


Foto: Štyri ženy sa počas júla stali v žilinskej nemocnici mamičkami presne v deň svojich narodenín Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Uplynulý mesiac bol v žilinskej pôrodnici plný príjemných prekvapení. Bohatú nádielku júlových bábätiek ozvláštnili štyri páry dvojičiek, ako aj tie najkrajšie narodeninové darčeky. O milú štatistiku sa podelila Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina v príspevku na sociálnej sieti.

Dôveru nemocničnej pôrodnici sa rozhodlo v minulom mesiaci prejaviť 127 rodičiek, ktoré z nej odchádzali s až 131 malými pokladmi. Tentokrát výrazne neprevažovalo ani jedno pohlavie, mamičky si domov odniesli spolu 65 dievčat a 66 chlapcov.

„V siedmom mesiaci roka sa v našej pôrodnici diali ale naozaj mimoriadne náhody. Za celý rok sme zatiaľ nemali ani jednu maminku, ktorá by porodila dieťatko presne v deň svojich narodenín. A v júli boli také rovno štyri a všetky priviedli na svet len dievčatá,“ opísala zvláštnu náhodu žilinská nemocnica.


Okrem toho sa pôrodnicou počas júla po prvýkrát rozliehal plač až štyroch párov malinkých dvojičiek. Šťastná mamička dostala do náručia 3. júla sestry Viktóriu a Líviu, 8. júla sa narodili Eliška s Alžbetou, 18. júla svet privítal Adelu a Katarínu a 19. júla zas súrodencov Hanu a Tomiho.


Miroslave zo Skalitého sa narodilo najmenšie júlové bábätko Linda, ktorá vážila len 1 440 gramov. Súťaž v najvyššej váhe vyhral malý valibuk Alex, ktorý mal pri pôrode 4 kilogramy a 420 gramov. Najstaršia Emília sa stala mamičkou v 46 rokoch, keď priviedla na svet Jakuba. Najmladšia mamička Viktória mala pri pôrode malého Noela len 17 rokov.

„Najpernejším dňom bol pre personál pôrodnice 7. júl 2023, kedy sa v priebehu 24 hodín narodilo až 13 bábätiek. Rodinkám blahoželáme a ďakujeme celému tímu oddelenia gynekológie a pôrodníctva a novorodeneckého oddelenia za výnimočnú prácu,“ dodala nemocnica.

Mená, ktoré sa rodinám najviac páčili tento mesiac, boli Diana, Timea, Sára, Viktória, Dávid, Lukáš, Noel a Teo.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu