Staršia vodička na križovatke Košická nedala prednosť motorkárovi, ten skončil v nemocnici


Foto: Staršia vodička na križovatke Košická nedala prednosť motorkárovi, ten skončil v nemocnici Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Včera 2. augusta sme informovali o dopravnej nehode na najväčšej žilinskej križovatke. Krátko pred 11:00 hod. dopoludnia sa na Košickej ulici v blízkosti Hypermarketu Tesco zrazilo osobné motorové vozidlo značky Škoda Fábia s motocyklom značky Piaggio.


Podľa informácií od polície bola vinníkom kolízie 64-ročná žena, ktorá viedla automobil smerom od obchodného domu. Pred vjazdom na križovatku však nerešpektovala značenie prikazujúce dať prednosť v jazde a zrazila sa s mužom, ktorý tadiaľ práve prechádzal na motorke.


Vodič motocykla utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali prevoz do nemocnice. U vodičov vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom,“ priblížilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline v príspevku na sociálnej sieti.

Následkom dopravnej nehody sa na hlavnom ťahu v smere na Martin, ako aj na uliciach Nemocničná a Ľavobrežná vytvorili rozsiahle kolóny. Polícia po tomto incidente účastníkom premávky opäť pripomína dôležitosť rešpektovania dopravného značenia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu