Muža ráno na Liptove dohrýzol medveď, so zraneniami ho našli pri hlavnej ceste. Teraz je v nemocnici


Foto: Muža ráno na Liptove dohrýzol medveď, so zraneniami ho našli pri hlavnej ceste. Teraz je v nemocnici

Po včerajšom incidente, kedy bývalý vojak zastrelil medvedicu v obci Sučany, došlo dnes ráno k ďalšiemu stretu s divým zvieraťom. Tentokrát však dopadol zle pre človeka.

Incident sa podľa Zásahového tímu pre medveďa hnedého - Sever stal približne o 6:00 hod. ráno v lokalite Hradská Hora, kde je prirodzené prostredie medveďa hnedého.

Starší muž si túto oblasť vybral na svoj ranný beh, nečakal však, že vyruší divé zviera. Medveď ho napadol zubami a pohrýzol mu rameno aj lýtko. Pazúrmi mu zas poškriabal chrbát a zadok.

Zranenému mužovi sa podarilo uniknúť a sám sa presunul až k hlavnej ceste, kde ho našiel okoloidúci vodič. Následne mu bola privolaná pomoc a aktuálne je mimo ohrozenia života.


Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby prijalo v sobotu 15. júla približne o 7:30 hod. ráno volanie na tiesňovej linke 155. Lekársku pomoc potreboval muž, ktorého v blízkosti Liptovského Hrádku napadol medveď.

„Vyslaní záchranári mu ošetrili viaceré zranenia. Mal povrchové poranenia ramena a otvorenú ranu predkolenia. Po ošetrení ho záchranársky tím previezol do nemocnice,“ uviedli záchranári v príspevku na sociálnej sieti.

Správu budeme aktualizovať.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu