Hovoriaci papagáj, ktorý poletoval po Vlčincoch, navštívil cudzí byt. Teraz je v bezpečí doma


Foto: Hovoriaci papagáj, ktorý poletoval po Vlčincoch, navštívil cudzí byt. Teraz je v bezpečí doma Foto: Majiteľka vtáčika

Včera vo večerných hodinách uletel z panelového domu v Žiline vtáčik, ktorý teraz chýba svojim majiteľom. Prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti preto prosia svojich spoluobčanov, aby im ho v prípade chytenia vrátili.

Papagáj druhu pyrura zelenolíca zmizla v pondelok 10. júla zo sídliska Vlčince. Podľa majiteľky by mal doteraz lietať v okolí ulíc Minčolská, Fatranská a Zvolenská, domov sa však vrátiť nevie. Spoznáte ho podľa žiarivozeleného peria, ale aj podľa výkrikov „ďoďo“, „dodik“, „pipik“ či „čo robíš“. Hovoriaci papagáj dokáže povedať aj niekoľko ďalších slov.

„Je stále vonku, vieme, kde sa pohybuje, počujeme ho aj vidíme, ale nechytili sme ho. Možno vletí niekomu z vyšších poschodí. Tak by sme boli radi, keby nás potom kontaktoval. Pohybuje sa na Minčolskej, Zvolenskej a Fatranskej dookola,“ napísala nám majiteľka vtáčika, ktorú môžete kontaktovať na telefónnom čísle 0944 713 606.


Aktualizácia 12. júla

Papagáj Dodík je už v bezpečí pri svojich majiteľoch. Tí sa ho snažili prilákať na maškrty a dlhú dobu ho hľadali a volali, nakoniec im pomohli spoluobčania. Včera vo večerných hodinách vyčerpaný vtáčik vletel do cudzieho bytu.

„Vletel do bytu na 6. poschodí, veľmi milým ľuďom, ktorí hneď hľadali na Facebooku, či ho niekto nehľadá. Na základe toho mi zavolali a vtáčika odovzdali. Takže som strašne vďačná za váš  článok a za početné zdieľania. Kým na mňa čakali, pán sa o neho postaral, dal mu vodu, som mu veľmi vďačná,“ dodala majiteľka zatúlanej pyrury zelenolícej.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu