FOTO: Do člna uprostred Liptovskej Mary sa im naberala voda. Policajti trojicu zachránili v poslednej chvíli


FOTO: Do člna uprostred Liptovskej Mary sa im naberala voda. Policajti trojicu zachránili v poslednej chvíli
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

V sobotu 24. júna večer policajti dočasne ukončili pátranie po dvojici nezvestných rybárov, ktorých čln sa pred týždňom prevrátil na Liptovskej Mare. Následne však dostali hlásenie o posádke ďalšieho plavidla, ktorá čelila vážnym problémom na hladine rovnakej vodnej nádrže.


Tiesňová linka 158 totiž prijala volanie o pomoc od troch mužov, ktorí sa plavili po Liptovskej Mare na laminátovom člne poháňanom elektromotorom. Plavidlo však bolo poškodené a jeho posádka stratila možnosť ho ovládať. Do člnu navyše začala natekať voda.


Na mieste sa v tom čase nachádzali príslušníci pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva v Žiline a policajti z poriečneho oddelenia Prezídia Policajného zboru Bratislava. Operačný dôstojník preto využil ich prítomnosť a vyslal ich na pomoc trojici mužov.

„Napriek veľmi nepriaznivému počasiu okamžite začali prepátravať oblasť. Muži sa na člne snažili odčerpávať vodu vedrami avšak bezúspešne. Čln s posádkou bol odviaty až do polovice vodnej nádrže, kde ho policajti našli v poslednej chvíli. Vypátraní muži boli naložení na policajný čln a odvezení do bezpečia,“ uviedla polícia v príspevku na sociálnej sieti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu