V centre Žiliny bol spozorovaný muž so zbraňou, zasahovala mestská aj štátna polícia


Foto: V centre Žiliny bol spozorovaný muž so zbraňou, zasahovala mestská aj štátna polícia Foto: Facebook/Mestská polícia Žilina

Žilinská mestská polícia mala netradičnú piatkovú smenu. Večer prijalo operačné stredisko žiadosť z Policajného zboru, ohľadom preverenia kamerových záznamov z priestoru pred plavárňou, kde v čase okolo 19:00 došlo k odcudzeniu modrej športovej tašky s osobnými vecami a kľúčmi od motorového vozidla. 

Prostredníctvom mestského kamerového systému boli zistené dve dospelé osoby v prítomnosti dieťaťa, ktoré miesto opustili s predmetnou modrou športovou taškou smerom k OD Lidl. Po vyše hodine boli osoby zodpovedajúce popisu zistené na ulici Bratislavská, kde ich hliadka PZ zadržala a prevzala. 

Krátko pred 22:00 hod. bola operátorom mestského kamerového systému v Sade SNP spozorovaná osoba, ktorá krátkou guľovou zbraňou manipulovala takým spôsobom, že zbraň bola viditeľná pre prítomných ako aj okoloidúcich. 

Na miesto boli vyslané dve hliadky mestskej polície, ktoré po zabezpečení priestoru zistili u muža z Ukrajiny airsoftovú zbraň, napodobneninu Glocku 19,” spresňuje mestská polícia. Z dôvodu podozrenia zo spáchania priestupku na úseku zbraní a streliva si následne osobu aj vec prevzali príslušníci štátnej polície.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu