Kameňom rozbil dvere na predajni a postavil sa pred idúci vlak. Starší muž z Liptova skončil v nemocnici


Foto: Kameňom rozbil dvere na predajni a postavil sa pred idúci vlak. Starší muž z Liptova skončil v nemocnici Foto: Vľavo: pixabay.com, vpravo: Facebook/Liptovský Hrádok

Dnes v skorých ranných hodinách sa na Liptove pokúsil spáchať samovraždu starší muž. Po zadržaní mestskou políciou skončil v nemocnici. O incidente informovalo mesto Liptovský Hrádok prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Vo štvrtok 22. júna pred štvrtou hodinou ráno dostala mestská polícia hlásenie od výpravcu Železníc Slovenskej republiky na hrádockej stanici. Po koľajniciach sa mal pohybovať muž, ktorého takmer zrazil vlak. Jeho vek výpravca odhadol na 50 rokov.

„Výpravca uviedol, že muž stál v koľajisku pred prichádzajúcim rýchlikom, ktorý začal brzdiť a rušňovodič bol presvedčený, že muža prešiel, ale našťastie ho vzápätí zbadal na druhej strane nástupišťa,“ opisuje prípad mesto Liptovský Hrádok.



Príslušník mestskej polície začul po ceste na stanicu zvuk rozbíjajúceho sa skla. Po chvíli objavil približne 8-kilový kameň ležiaci na zemi, ako aj poškodené dvere predajne na ulici SNP. Obďaleč spozoroval aj muža, ktorý mal tento skutok na svedomí, a zadržal ho na priechode pre chodcov.

Muž sa priznal aj k rozbitiu skla, aj k tomu, že jeho úmyslom bolo spáchať samovraždu, k čomu sa nakoniec našťastie neodhodlal. Podozrivý muž je príslušníkom dobre známy. Vzhľadom k tomu, že si chcel siahnuť na život, bola mu privolaná Rýchlej zdravotnej pomoci a následne bol transportovaný do nemocnice,“ doplnilo mesto.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu