Po zrážke s autom na ceste prvej triedy v Žiline previezli 70-ročného cyklistu do nemocnice


Foto: Po zrážke s autom na ceste prvej triedy v Žiline previezli 70-ročného cyklistu do nemocnice
Galéria: 4 fotky
Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

V pondelok 12. júna, v čase okolo 14:05 hod. došlo na ceste prvej triedy číslo 60 na Mostnej ulici v Žiline k dopravnej nehode. Cyklista z presne nezistených príčin vošiel do jazdnej dráhy osobnému motorovému vozidlu.

„Následne došlo k ich stretu, pričom 70-ročný muž spadol na asfaltovú komunikáciu a utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali jeho ošetrenie v nemocnici,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. 

U 35-ročnej vodičky ako aj u cyklistu bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. „Ďalšie okolnosti ako aj presná príčina dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodáva Šefčíková.


Informácia sa krátko po vzniku dopravnej nehody objavila aj na sociálnej sieti v skupine Dopravný servis Žilina. Podľa diskutujúcich motoristov sa cyklista sám ohrozil jazdou po štvorprúdovej ceste prvej triedy.

Zákazová značka tam však umiestnená nie je. Napriek tomu sa cyklistom jazda po uvedenej komunikácií neodporúča vzhľadom na najvyššiu povolenú rýchlosť (70km/h), ako aj zúženú cestu kvôli prácam.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu