FOTO: Na streche horiaceho domu v Podvysokej našli jednu osobu, škody odhadujú na 50-tisíc eur


FOTO: Na streche horiaceho domu v Podvysokej našli jednu osobu, škody odhadujú na 50-tisíc eur
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Dhz Mesta Turzovka

V stredu 10. mája krátko po 9:30 vypukol v obci Podvysoká v okrese Čadca požiar strechy trojpodlažného rodinného domu. Na mieste zasahovalo 11 profesionálnych hasičov z Čadce, Turzovky a Žiliny spolu so šiestimi dobrovoľnými hasičmi z Podvysokej a Turzovky.

Po príchode našli hasiči na mieste majiteľa, ktorý sa podľa ich slov snažil požiar uhasiť. „Po rozložení výškovej techniky hasiči transportovali jednu osobu zo strechy rodinného domu, ktorá bola na mieste ošetrená zdravotníckymi záchranármi,“ uviedol Michal Kypus, hovorca krajského riaditeľstva hasičov.

Na hasenie z exteriéru boli nasadené štyri vodné prúdy z cisternových automobilových striekačiek. Požiar bol krátko pred 10:30 lokalizovaný a postupným rozoberaním strešnej konštrukcie a vyhľadávaním skrytých lokálnych ohnísk požiaru s ich následným hasením o 12:45 aj zlikvidovaný.

Pre zistenie príčiny vzniku požiaru bol na miesto privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov, aktuálne je ešte v štádiu šetrenia. Výška škody bola odhadnutá na 50-tisíc eur.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu