V Martine horela v noci autoopravovňa, pri likvidácii požiaru spojili sily profesionálni a dobrovoľní hasiči


Foto: V Martine horela v noci autoopravovňa, pri likvidácii požiaru spojili sily profesionálni a dobrovoľní hasiči Foto: Facebook/DHZO Martin-Priekopa

Hasiči zasahovali počas dnešnej (streda 26. apríla 2023) noci na Tehelnej ulici v Martine, kde krátko po 3:30 hod. vypukol požiar v miestnej autoopravovni. Na miesto okamžite po nahlásení situácie vyrazili príslušníci z Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Martine a členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Martin – Priekopa a Sučany. 

Po príchode bolo zistené, že ide o požiar skladu a autoopravovne, v ktorej sa nachádzali osobné vozidlá. Na mieste sa nachádzala hliadka polície. Hasiči na hasenie použili štyri vodné prúdy,“ uviedol Michal Kypus z KR HaZZ v Žiline a doplnil, že hasičom sa zároveň za stáleho ochladzovania podarilo z objektu vyniesť na voľné priestranstvo dve tlakové nádoby.

Hasiči s autonómnymi dýchacími prístrojmi bojovali v zadymených priestoroch približne dve hodiny, keď sa im o 6:30 hod. podarilo dostať živel pod kontrolu. Avšak aj napriek ich snahe o čo najrýchlejšie zlikvidovanie skrytých lokálnych ohnísk sa odhadovaná vzniknutá škoda vyšplhala na viac ako 400-tisíc eur.

Zasiahnutý objekt však dostal zabrať aj o pár hodín neskôr. Zisťovateľ príčin vzniku požiarov totiž približne o 8:30 hod. nahlásil znovurozhorenie konštrukcie strechy. Druhý zásah pri požiari ukončili profesionálni hasiči z Martina až krátko pred 10:30 hod.


Na mieste zasahovalo 10 profesionálnych a 8 dobrovoľných hasičov so 6-imi kusmi hasičskej techniky. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb,“ spresnil Michal Kypus, podľa ktorého je príčina požiaru zatiaľ neistá a je predmetom prebiehajúceho zisťovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu